Polecany do pieczenia ciast, gotowania przetworów owoców i deserów dla odchudzających się i diabetyków.
Do pieczenia ciast stosuje się w ilościach odpowiadających ilości cukru, jedynie w przypadku ciast biszkoptowych można stosować dwukrotnie mniejszą ilość słodzika.
1 szklanka słodzika (100g) odpowiada 1 szklance cukru (200g).
Słodzik stołowy do pieczenia Maxi Sweet puder na bazie sacharynianu sodu. Zawiera substancje słodzące.
Składniki: maltodekstryna; substancja słodząca: sacharyny.
Wartość odżywcza: | w 1 łyżeczce (3 g) | 100 g |
wartość energetyczna | 51 kJ/ 12 kcal | 1690 kJ/398 kcal |
tłuszcz | 0g | 0g |
w tym | ||
– kwasy tłuszczowe nasycone | 0g | 0g |
Węglowodany | 3 g | 99 g |
w tym | ||
-cukry | 0 g | 0 g |
-alkohole wielowodorotlenowe (poliole) | 0 g | 0 g |
-skrobia | 3 g | 99 g |
Błonnik | 0g | 0g |
Białko | 0 g | 0 g |
sól | <0,01g | 0,14 g |
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Masa netto 140 g
Producent: Domos Polska Sp. z o.o.
Zakład Produkcyjny: Cząstków Maz. ul. Gdańska 3, 05-152 Czosnów