Multiwitamina

Suplement diety w postaci tabletek do połykania

Multiwitamina

Suplement diety będący źródłem witaminy C, witamin E, witaminy B1, B2, B6, niacyny, kwasu pantotenowego, witaminy B12 oraz kwasu foliowego i biotyny.

Zawiera substancję słodzącą. Zawiera źródło fenyloalaniny.

Składniki: substancja wypełniająca: sorbitole, kwas L-askorbinowy (witamina C), substancje wypełniające: celuloza, karboksymetyloceluloza, substancja przeciwzbrylająca: sole magnezowe kwasów tłuszczowych, amid kwasu nikotynowego (niacyna), octan DL-tokoferylu (witamina E), aromat, D-pantotenian wapnia, (witamina B5), chlorowodorek pirydoksyny (witamina B6), ryboflawina (witamina B2), substancja słodząca, aspartam, monoazotan tiaminy (witamina B1), kwas pteroilomonoglutaminowy (kwas foliowy), D-biotyna, cyjanokobalamina (witamina B12).

Zawartość składników odżywczych

1 tabletka 0,7 g RWS*
Witamina C 80 mg 100 %
Niacyna (NE) 16 mg 100 %
Witamina E α-TE 12 mg 100 %
Kwas pantotenowy 6 mg 100 %
Ryboflawina 1,4 mg 100 %
Witamina B6 1,4 mg 100 %
Tiamina 1,1 mg 100 %
Kwas foliowy 200 µg 100 %
Biotyna 50 µg 100 %
Witamina B12 2,5 µg 100 %

NE-ekwiwalent niacyny

α-TE- ekwiwalent alfa-tokoferylu

RWS- referencyjne wartości spożycia

Stosowanie: produkt spożywać po posiłku, popijając niewielka ilością wody.

Maksymalna zalecana dzienna porcja – 1 tabletka.

Nie przekraczać zalecanej do spożycia porcji w ciągu dnia.

Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety.

Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający.

Najlepiej spożyć przed: data i numer partii na opakowaniu.

Przechowywać w suchym miejscu, nienasłonecznionym miejscu, w temperaturze 0°C – 25 °C, w zamkniętym opakowaniu.

Suplement diety powinien być przechowywany w sposób niedostępny dla małych dzieci.

 

Masa netto 70 g

Opakowanie zawiera 100 tabletek

Producent: Domos Polska Sp. z o.o.

Zakład Produkcyjny: Cząstków Maz. ul. Gdańska 3, 05-152 Czosnów

Podobne

produkty

  • Słodzik stołowy Zielony Listek – Stevia z erytrytolem

    Erytrytol jest to substancja słodząca powstająca poprzez fermetację glukozy przy udziale szczepu drożdży. Naturalnie erytrytol występuje w owocach, takich jak winogrona, melony, gruszki. Występuje również w grzybach, algach morskich i produktach fermentacji, takich jak sery, wino, piwo, miso i sosy sojowe.zobacz więcej

  • Skurcz Magnez + potas

    Suplement diety będący źródłem magnezu, potasu i witaminy B6 w postaci tabletek do połykania Magnez i potas pomagają w prawidłowym funkcjonowaniu mięśni i układu nerwowego.zobacz więcej